10 Ballonnen party games voor een geslaagde verjaardag!

Ballonnen zijn onmisbaar op een verjaardagsfeestje. Ze zijn kleurrijk en ze dienen als decoratie, maar ook als onderdeel van de leukste verjaardag spelletjes. Het beste van ballonnen is dat kinderen van alle leeftijden ervan houden (en volwassenen stiekem ook!)

Wil je dat ze zweven? Hang ze aan het plafond! Heb je een achtergrond nodig voor een fotobooth of een buffettafel? Plak een reeks kleurrijke ballonnen aan de muur. Je zou een heel feest kunnen bouwen rond een stel ballonnen, écht waar! Met deze 10 ballon party games vier jij een geslaagd feest – voor jong en oud!

1.  Ballonnen poppen

Laat elke gast zijn of haar naam op een ballon schrijven. Gooi de gekleurde ballonnen rond in het midden van de kamer en stel een timer in. Laat de kinderen binnen 20 seconden zoveel mogelijk ballonnen knallen. Als de tijd om is, zijn de spelers van wie de ballonnen zijn geknald, af. De speler wiens naam op de laatste ballon staat is de winnaar!

2.  Ballonnen tikkertje

Deze ballonversie van Capture the Flag is een leuk spel voor een buitenverjaardag. Om te spelen, verdeel je de kinderen in twee teams. Noem een team het blauwe team (natuurlijk met blauwe ballonnen) en een team het rode team (met rode ballonnen). Geef een rode ballon aan elke speler van het rode team en een blauwe ballon aan elke speler van het blauwe team. Kies welk team als eerst de tikker zal zijn en stel een timer in op 2 minuten. Het tikkende team moet binnen deze 2 minuten om iedereen van de tegenpartij te tikken. Wanneer een tegenstander wordt getikt, moet hij of zij de rode of blauwe ballon aan de tikker geven. Na twee minuten wisselen de teams en wordt het spel omgedraaid. Tel na afloop hoeveel ballonnen elk team heeft. Het team met de meeste ballonnen wint!

3.  Ballon darten (geschikt voor de oudere kinderen)

Voer de gebonden uiteinden van opgeblazen ballonnen door kleine gaten in een kartonnen plaat en zet de plaat goed vast. Net als op de kermis. Laat de kinderen achter een lijn staan en laat elk kind drie dartpijlen gooien. Voor iedere ballon die knalt, krijgt de darter punten. Wie de meeste ballonnen laat knallen, wint!

4.  Ballon basketbal

Plaats een wasmand aan beide kanten van de kamer en kijk welk team de meeste punten kan scoren door de ballon in de wasmand te gooien, natuurlijk van een geschikte afstand. Probeer het spel op verschillende manieren te spelen. Deze klinken gemakkelijk, maar zijn dat niet!

  • Je kunt de kinderen uitdagen om van de ene kant van de kamer naar de andere kant van de kamer te rennen met de ballon op één wijsvinger.
  • Proberen om één treffer per stap te maken. Start bij een afstand van 1 meter en ga steeds een grote stap achteruit!
  • Deze klinkt eenvoudig, maar je zult je verbazen: probeer de ballon op de vloer te laten stuiteren, wie de ballon het vaakst laat stuiteren, wint! 

5.  Snoepballonnen jagen 

Vóór het feestje stop je kleine stukjes snoep in de ballonnen, doe dit voordat je ze opblaast. Plaats alle ballonnen in de feestruimte en verdeel de kinderen in teams. Stuur ze op pad om zoveel mogelijk ballonnen te vinden in een bepaalde tijd. Als ze een ballon vinden, laten ze ‘m ontploffen. Zo vinden ze de snoepjes. Als de tijd om is, wint het team met de meeste snoepjes. Extra leuk: gebruik hiervoor onze confettiballonnen!

6.  Ballonnen race

Dit spel lijkt makkelijk… maar is het niet! Blaas 20 ballonnen op en leg ze op de grond. Teken een lijn zo’n 10 meter van de ballonnen en stel een timer in voor een minuut. Wanneer de tijd ingaat, is het doel van de speler om te proberen zoveel mogelijk ballonnen te pakken en mee terug te nemen over de finishlijn (waar hij of zij is gestart). Als de tijd om is, tel je hoeveel ballonnen de speler in totaal meegenomen heeft. De speler die de meeste ballonnen verzamelt, wint. Dit spel is extra leuk met XL-ballonnen of zelfs met reuzeballonnen!

7.  Ballon volleybal

Dit is een van onze favoriete indoor games met ballonnen. Vooral wanneer de dagen langer worden en de kids 's avonds lekker buiten kunnen spelen, is ballon volleybal ideaal. Volgens mij hoeven we dit spel niet eens meer uit te leggen: je kunt een denkbeeldige grens kiezen of een echte lijn tekenen. Laat je niet voor de gek houden, dit spel kan zorgen voor een flinke workout!

8.  Ballon en lepelrace

Dit is een geweldig spel voor twee of meer kinderen en ideaal voor buiten, dit spel is net als de traditionele ei en lepel race, maar in plaats daarvan met grote opscheplepels en ballonnen. De kinderen moeten hun ballon op hun lepel balanceren en als eerste de finish halen, maar als de ballon op de grond valt of barst, moeten ze terug naar de start en het opnieuw proberen!

9.  Ballon tennis

Net als bij ballonvolleybal, kun je gebruik maken van badmintonrackets, tennisrackets of zelf rackets bouwen om ballontennis te spelen. Met dit indoor- of outdoor ballonnenspel zullen de kinderen op het verjaardagsfeestje niet alleen extra energie verbranden, maar werken ze ook aan hun coördinatievaardigheden. Om afwisseling aan het spel toe te voegen, kun je zelfs een aantal tennisoefeningen doen, zoals het serveren, of het laten stuiteren van de ballon.

10.  Ballon hockey

Gebruik hockeysticks of maak je eigen hockeysticks van karton om de ballon in een doel te schieten. Dit spel vraagt wel wat meer ruimte, ballon hockey is perfect voor een grote woonkamer of speelruimte.

Welke ballonnen ga jij gebruiken voor deze ballonnen games? Onze chromen ballonnen? Pastelkleur ballonnen of onze rainbow ballonnen? Met deze ballonnen games maak je ieder feestje compleet!

Terug naar blog