Het kiezen van de juiste tafelversiering voor een kinderfeestje

Voor de meeste ouders is een van de favoriete dingen om te doen voor de verjaardagsfeestjes van zoons en dochters en hun vrienden is het bakken van een lekkere taart, het versieren van de uitnodigingen en niet te vergeten; het versieren van de tafel! Met de juiste tafelversiering is het de beste manier om jouw zoon of dochter in het zonnetje te zetten (natuurlijk aan het hoofd van de tafel, op de mooiste stoel) en alle lekkernijen op een mooie manier te laten zien!

Of het nu een verjaardag, een kinderfeestje, een babyfeestje of een gender reveal party is: het kiezen van een thema, een taart en het vinden van het juiste cadeau is natuurlijk leuk om te doen, maar kan ook knap lastig zijn…

Het kiezen van de juiste versiering hoeft dat gelukkig niet te zijn! Bij Partypro maken we het kiezen van de juiste versiering voor een kinderfeestje net iets makkelijker. Of je nu van plan bent om het evenement van het jaar te organiseren, indruk wilt maken op een selecte groep vrienden en familie, of op zoek bent naar de juiste tafeldecoratie!

Bij Partypro hebben we het voor opstellen van de perfecte feesttafel voor je uitgestippeld. Onze ideeën lopen uiteen van kleurrijk en one of a kind tot subtiel en verfijnd. En hoewel veel van onze doe het zelf verjaardag versiering ideeën perfect zijn voor kinderfeestjes, zouden ze er ook gewoon prachtig uitzien op een feestje voor volwassenen. Wie wil er immers geen uitgebreide tafeldecoratie op zijn of haar feestje… en wat is er beter dan een feestje met confetti gevulde ballonnen?

Stap 1: om wie gaat het feestje?

Of je nu op zoek bent naar ideeën voor de grote dag van je peuter of naar tips voor het organiseren van een gedenkwaardige 9everjaardag, zoek niet verder! Dankzij Partypro heb jij inspiratie genoeg, met onze beste decoratie ideeën kies jij binnen no-time de leukste versiering uit!

Natuurlijk weet je om wie het gaat, maar belangrijke dingen om rekening mee te houden zijn:

 • Wat is zijn of haar lievelingskleur?
 • Is er een speciaal thema dat helemaal in de smaak zou vallen? (Denk bijvoorbeeld aan een jungle party met speciale jungle decoratie of uitgebreide decoratie voor een zeemeermin feestje!)

Stap 2: wie komen er?

Hoewel jouw kind graag iedereen van school tot de voetbal- of hockeyclub zou willen uitnodigen, kan een dit al snel zorgen voor een te duur feestje. Een kleinere lijst genodigden betekent ook dat jouw kind quality time kan doorbrengen met de aanwezige gasten! Natuurlijk is het ook een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld de tafeldecoratie in te richten voor 12 personen dan voor 30 gasten!

Stap 3: laat alles op elkaar aansluiten

Wil je de tafel en de lekkernijen afstemmen op de rest van het feest? Qua kleur is dat een goed idee! Van de ballonnen tot de tafeldecoratie, hoe gaaf is het als alles op elkaar aansluit? En geloof ons… dat is makkelijker dan je denkt!

Bij Partypro hebben we overal aan gedacht. Van passende bordjes en bekertjes tot bijbehorende rietjes. Zo is het ineens wel heel eenvoudig om een feestje te vieren met een jongens thema (kies blauw!) of een meisjesthema, natuurlijk in het roze. Vul de tafeldecoratie aan met dezelfde kleur ballonnen en voilà!

Als het gaat om het samenstellen van de perfecte feesttafel, kun je twee dingen doen…

 1. Over de top te gaan. Versier de tafel, de stoelen, de muur en het plafond met ballonnen, slingers, confetti en banners voor een over de top feest look.
 2. Aan de andere kant… Je hoeft de tafel niet per se vol te hebben staan met te veel objecten, spullen die misschien in de weg staan en die de gasten liever gewoon van tafel halen. Met een simpele tafeldecoratie setting van bordjes, bekertjes en rietjes kom je al een heel eind.
  Op deze manier houd je het eenvoudig, elegant en vooral passend bij het thema van het feest. Het mooie is dat het ontwerp en de uitvoering van deze tafel niet overweldigend zal zijn én niet te veel zal vergen. Je hoeft maar een paar elementen toe te voegen, waaronder natuurlijk de traktaties.

Welke van de twee looks je ook kiest, met ons uitgebreide assortiment tafeldecoratie en ballonnen heb je alles in huis om jouw feesttafel te laten schitteren!

Stap 4: welke snacks kies je?

Het kiezen van snacks is een uitdaging. Wil je een verjaardagstaart of toch liever cupcakes, donuts of iets anders? Moet je rekening houden met allergieën? Is het een idee om gezonde alternatieven te gebruiken? Hieronder een aantal ideeën voor de verjaardag snacks!

 • Cupcakes
 • Taart
 • Donuts
 • Gezonde notenrepen
 • Een fruit met chocolade fondue
 • IJs Sundaes
 • S'mores
 • Lolly's

Of misschien allemaal? Met een perfecte mix van snoepjes, cupcakes, taart, en niet te vergeten, fruit, slaag je altijd. Het is belangrijk om afwisseling te bieden als het gaat om een taart of een snacktafel, vooral wanneer jouw gasten een voedselallergie hebben.

Stap 5: de verjaardagsgasten bedanken

Je kunt jouw gasten naar huis laten gaan na een geslaagde dag met goodiebags of giftboxes gevuld met themaproducten of met roze/blauwe lekkernijen. Partypro levert leuke giftboxes met de leukste afbeeldingen en in de mooiste vormen voor de finishing touch van jouw feestje!

En natuurlijk kun je deze ook gewoon op tafel plaatsen, zowel van tevoren als naderhand.

Terug naar blog