Hoe organiseer je een gender reveal party?

Iedereen wil het weten: Is het een jongen of een meisje? Tegenwoordig geven ouders niet ‘zomaar’ een antwoord op deze vraag, ze onthullen het op de meest speciale manieren. En dat gender reveal parties populairder zijn dan ooit tevoren, vinden we bij Partypro terecht! Gender reveal feestjes zijn leuk voor iedereen die erbij betrokken is en het documenteren van de ervaring zorgt voor de leukste herinneringen.

  • Maar hoe organiseer je een gender reveal party?
  • Wie nodig je uit?
  • Wat is de beste manier om het geslacht van de baby te onthullen?

In dit artikel lees je alles over het organiseren van een geslaagde gender reveal party, van het plannen tot de dag zelf én niet te vergeten het knallende einde van een geslaagde dag!

Stap 1: Het bepalen van het geslacht

Om een gender reveal party te houden, moet je natuurlijk als eerst het geslacht van je baby bepalen. Maar hoe bepaal je het geslacht van je baby zodat het toch een verrassing blijft? Voor jou, je partner en de gasten.

De meeste ouders doen het als volgt: rond de 20 weken in de zwangerschap plannen ze een echo in.
Wanneer er wordt gevraagd of je het geslacht van de baby op dat moment al wilt weten, vraag je simpelweg of hij of zij het op een papiertje schrijft en het in een envelop verzegelt. Niet alleen om het extra spannend te houden, maar essentieel om het succes van de gender reveal party te waarborgen!

De meeste echo’s kunnen het geslacht van de baby zo rond de 20 weken zwangerschap bepalen. Zo’n echo is echter niet altijd een zekerheid: zorg er daarom voor dat je jouw onthullingsfeestje niet meteen na de echo plant! Het is namelijk niet altijd 100% zeker dat je het geslacht van de baby bij de eerste echo al weet. Het zekere voor het onzekere nemen is in dit geval geen luxe.

Zodra deze belangrijke stap is genomen, kun je beginnen met het plannen van de leuke dingen!

Zoals…

Stap 2: Uitnodigingen voor de gender reveal party sturen

Een Partypro tip: probeer de uitnodigingen voor het gender reveal feest ongeveer vier tot zes weken van tevoren te sturen om de gasten voldoende tijd te geven om de datum in hun agenda te zetten, te RSVP’en en een babysitter te vinden als dat nodig is. Overweeg om een kleine uitleg te geven over wat een gender reveal feest is. Aangezien ze een vrij nieuw fenomeen zijn, weten veel mensen niet wat ze kunnen verwachten!

Stap 3: Een gender reveal party thema kiezen

Vooral omdat gender reveal parties de laatste jaren steeds populairder worden, kan het voelen alsof keer op keer tot dezelfde tactieken worden gebruikt om het geslacht te onthullen. Maar maak je niet druk, bij Partypro hebben we meer dan genoeg unieke gender reveal-ideeën voor je bedacht. Deze ideeën zullen de spanning en sensatie van dit onvergetelijke moment zeker versterken en van jouw gender onthullingsfeest een feestje maken dat je gasten niet snel zullen vergeten!

De meeste gender reveal parties houden vast aan de klassieke roze of blauwe themadecoratie: roze ballonnen, blauwe tafeldecoratie en roze servetten. Bij sommige gender reveal parties zijn de gasten zelfs gescheiden in roze en blauwe teams om zo wedstrijden tussen de twee te houden.

  • Een populair idee is om het thema op te bouwen rond het seizoen. Op die manier zal het seizoensthema voor het feest hetzelfde seizoen zijn waarin jouw baby wordt geboren.
  • Nog een populair idee: bak of bestel een taart met wit glazuur aan de buitenkant en roze of blauwe kleur aan de binnenkant. Als je in de taart snijdt, wordt het geslacht onthuld! Je kunt dit ook doen met cupcakes en iedereen tegelijk een hapje laten nemen.
  • Laat iemand roze ballonnen of blauwe ballonnen in een verzegelde doos doen; open de doos en laat de ballonnen eruit vliegen om het geslacht van de baby te onthullen!
  • Een van de leukste ideeën is een roze of blauw confettikanon te gebruiken op het moment van de waarheid. Aan de onderkant van ons confetti- en rookkanon zit een sticker met de bestelde kleur. Deze kun je gewoon van het kanon afhalen zodat je van de buitenkant niet ziet welke kleur confetti en rook er in het kanon zit! Wat is een leukere manier om de wereld te laten zien dat jij zwanger bent van een jongen of een meisje?

Uiteindelijk hoeft een gender reveal feestje geen extravagante aangelegenheid te zijn. Voor sommige mensen zijn het hechte gebeurtenissen tussen directe familie en vrienden. Voor anderen is het iets dat maanden planning vergt. Natuurlijk ligt het aan jou, bij Partypro vind je in ieder geval de leukste decoratiethema’s, gender reveal ballonnen en giftboxes voor ieder gender reveal feestje!

Gender reveal party ideeën – nu in de praktijk!

Een van de spannendste en meest opwindende onderdelen van het zwanger zijn is erachter komen of je in verwachting bent van een kleine jongen of een meisje, een gender reveal party is de uitgelezen mogelijkheid om vrienden en familie daarbij te betrekken, zij zijn namelijk net zo nieuwsgierig als jij!

En aan het einde van de dag, wanneer jij en je partner terugkijken op een geslaagde dag, kun je met plezier aan de slag om een leuke naam voor jouw kleine uit te zoeken. Wat is het toch leuk om zwanger te zijn!

Terug naar blog